Malebné městečko v překrásném
kraji na hranici Českého ráje a Podkrkonoší.
28. 07. 2018
František Číp byl členem vítězného týmu Rumcajs, který v Blansku připravil nejlepší hovězí guláš.
Kromě diváků chutnal nejvíce také známému slovenskému šéfkuchaři Marcelu Ihnačákovi, předsedovi odborné poroty.
Jedenáct soutěžních týmů zabojovalo v pátém ročníku tradičního „Gulášobraní“, které proběhlo v sobotu 28. července 2018 v Blansku. Zámecký park se proměnil v jednu velkou kuchyni, ve které se kromě vaření guláše také hrálo, zpívalo a soutěžilo.
Každé družstvo dostalo od pořadatelů balíček masa a základních surovin. Koření a další tajné ingredience si pak soutěžící přivezli své. V podzámčí to celé odpoledne vonělo a všichni se těšili, až bude co ochutnávat.
Role hlavního porotce se letos ujal vyhlášený slovenský kuchař Marcel Ihnačák. Vybrat nejoriginálnější pokrm z jedenácti soutěžních vzorků pro něj zcela určitě nebylo jednoduché. V čem se letos všechny týmy shodovaly, byl návrat ke klasické receptuře, kterou si ale soutěžící „vylepšili“ nějakou zvláštní ingrediencí. Tu však, jak je již zvykem, nehodlali nikomu prozradit.
V improvizované zámecké kuchyni bylo letos opravdu horko. Ani tato skutečnost však neubrala nikomu z dobré nálady, kterou, kromě pravidelného pitného režimu, pomohla udržet i dvě hudební vystoupení.
Pak přišlo na řadu vyhlášení vítězů. Tím hlavním se stal tým Rumcajs z Jičínska, v sestavě s Františkem Čípem. Do Mlázovic si odvezl nejenom putovní pohár, ale také vlastní cenu patřící trvale vítězům.
Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!