Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Jste spokojeni se službami mlázovické knihovny?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 3

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Zděněk Venclů sbírá ocenění i v mezinárodní konkurenci

26. 05. 2018

Mlázovický judista pokračuje ve skvělých výsledcích. Vítězí i v dalších závodech s mezinárodní účastí.

Každý již ví, že v Mlázovicích žije velká sportovní hvězda. Zdeněk Venclů několik let patří k české mládežnické špičce v judo. V letošním roce přidal několik výborných umístění také v závodech, kterých se účastnili závodníci z mnoha dalších evropských zemí.

Za zmínku stojí květnová soutěž v pražské sportovní hale Na Folimance, kde se uskutečnil Pražský pohár žáků a dorostu. Na 6 tatami se utkalo na 380 judistických nadějí nejenom z ČR, ale nastoupili i borci z Ruska, Slovenska a Německa. Zejména početná skupina z ruského Uralu budila poměrně velký respekt již při důkladném rozcvičení před zahájením soutěže. V kategorii dorostu do 46 kg potvrdil Zdeněk Venclů roli favorita a po 3 vítězstvích, před časovým limitem, získal zaslouženě zlatou medaili.

Koncem května se Zdeněk představil v  polské Poznani, na mezinárodním turnaji žáků do 16 let, kam byl nominován v rámci výběru Královéhradeckého kraje. V kategorii do 46 kg se po čtyřech vítězných utkáních probojoval až do finále, kde podlehl svému již tradičnímu soupeři Kačírkovi z USK Praha nejtěsnějším možným rozdílem a zaslouženě získal stříbrnou medaili.

Další mezinárodní klání absolvoval v jablonecké městské sportovní hale, kde se uskutečnila Velká cena Jablonce nad Nisou, jako 2. díl seriálu Českého poháru v kategoriích mladších a starších žáků, dorostenců a juniorů v judu. Na tatami se představilo na 1040 mladých judistů z ČR, ale i z Polska, Rakouska, SRN a Ukrajiny. Zdeňkovi Venclů se dařilo nejvíce z jičínských nadějí. V kategorii dorostenců do 46 kg, po výborném výkonu, podlehl až ve finálovém utkání favorizovanému Kačírkovi z USK Praha a získal stříbrnou medaili.

Zdeňkovi děkujeme za vynikající reprezentaci našeho městečka a přejeme mu hodně úspěchů v dalších soutěžích.

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!