Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Měla by obec usilovat o rekonstrukci tenisového hřiště (staré již dosluhuje)?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 1

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Zdeněk Venclů a Tomáš Kulhánek stále na vítězné vlně

23. 01. 2017

Jedna medaile za druhou doprovází soutěžní snažení dvou mlázovických juniorů.

Již nějaký čas patří Zdeněk Venclů ml. a Tomáš Kulhánek k obrovským nadějím SKP Judo Jičín. Pravidelně obsazují přední místa na závodech po celé republice. I když občas musí překonat handicap v postupu do vyšší věkové kategorie, kde jsou prvním rokem ve značné váhové nevýhodě. Soupeři oběma borcům říkají, že závodí za STS Mlázovice – Brod, jako narážku na klasickou hlášku z filmu „Jáchyme hoď ho stroje“. Za vynikajícími výsledky však nestojí žádné světlé dny z kondiciogramu, ale tvrdá celoroční dřina na žíněnkách. A také obětavost rodinného týmu, který oba mlázovické reprezentanty neúnavně doprovází na všechny závody. A že jich není málo.

Zdeněk Venclů získal v uplynulém roce v kategorii 34kg sedm vítězství, dvě druhá místa a třetí místo na Přeboru České republiky. Pro jičínské judo to byla medaile po deseti letech. I přesto, že po prázdninách přestoupil do vyšší váhové kategorie, což pro něj nebylo jednoduché. Po právu se také dostal do výběru nadějí ČR a byl nominován na sportovce roku Jičínska v kategorii do 14ti let.

Tomáš Kulhánek byl čtyřikrát první, třikrát druhý, dvakrát třetí a na přeboru kategorie 60kg+ obsadil skvělé páté místo.

Oba kluci svým poctivým přístupem ke sportu dokazují, že i sportovci z malé obce mohou dosáhnout velké výsledky na významných závodech. Městečko již dlouho nemělo tak úspěšné sportovní reprezentanty. Možná jednou, až budeme u televize sledovat judo na olympiádě…

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!