Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Měla by obec usilovat o rekonstrukci tenisového hřiště (staré již dosluhuje)?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 1

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Zdenda Venclů potřetí mistrem České republiky

08. 11. 2019

Zdeněk i nadále vítězí na českých i zahraničních turnajích a je jednou z největších judistických nadějí Česka.

Mlázovický závodník v roce 2019 přestoupil do Judo clubu Hradec Králové a nyní trénuje pod vedením Pavla Petříkova staršího, legendy českého juda.

Letos se Zdenda ve všech kolech Českého poháru umístil „na bedně“ a v celkovém součtu se stal s 58 body opět vítězem celého seriálu. Tím si zajistil start jako první nasazený na Mistrovství České republiky, které se konalo počátkem listopadu v Brně. I když ho na konci sezóny provází drobné zdravotní potíže, na šampionátu všechny zápasy vyhrál a ve finálovém bloku zvítězil krásnou „uchimatou“ před uplynutím časového limitu. Zaslouženě se tak stal potřetí Mistrem ČR, tentokrát ve váze do 50 kg.

Dalším jeho velkým úspěchem, v tomto roce, byl start na WARSAW JUDO OPEN, kde měl nepříznivý los a v prvním kole prohrál s Belgičanem v „golden score“ v šesté minutě. Favorizovaný Belgičan jej „vytáhl“ do dalších bojů a Zdenda v repasáži suverénně porazil soupeře z Polska , poté před časovým limitem „upáčil“ soupeře z Azerbajdžánu a nakonec porazil, v boji o bronz, soupeře z Běloruska. V tomto zápase se pral jako o život, v neuvěřitelné atmosféře. V „golden score“, v šesté minutě, se mu podařilo nastoupit a „uchimatou“ získal „wazari“. Zápas skončil a Zdenda si odvážel fanstastickou bronzovou medaili.

Sezona končí 23. listopadu 2019 v Liberci posledním kolem dorostenecké ligy, kde se Zdenda pere za favorizovaný Judo club Olomouc. V barvách tohoto klubu se pral v deseti zápasech a všechny vyhrál. Olomouc si brousí zuby na zlato a tak se uvidí, jak vše nakonec dopadne.

V posledních desetiletích mají Mlázovice velké štěstí na obrovské sportovní talenty v mnoha odvětvích. Zdeněk Venclů patří bezesporu mezi absolutní špičku i v celorepublikovém měřítku. Městečko mu děkuje za vzornou reprezentaci a přeje hodně úspěchů a také zdraví do dalších bojů.

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!