Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Měla by obec usilovat o rekonstrukci tenisového hřiště (staré již dosluhuje)?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 1

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Tradiční derby přineslo divákům 17 branek

17. 08. 2016

V sobotu 13. srpna 2016 měli místní fotbalisté malý svátek. Podařilo se odehrát další zápas mezi hořeními a doleními Mlázovicemi. Utkání přihlíželo mnoho spokojených diváků.

Jestliže bylo loni, při obnovené premiéře fotbalového utkání, pět minut před naplánovaným začátkem, málo hráčů na hřišti, tak letos lze konstatovat, že jich bylo ještě méně. Tímto se potvrdil fakt, že amatérský sport upadá. Dalším smutným zjištěním je, že příslib ve smyslu zúčastním se, neznamená vůbec nic. Nicméně, nakonec se fotbalistů sešlo dostatečné množství a toto utkání se mohlo důstojně odehrát. Na obou stranách hřiště se nakonec proti sobě postavilo osm hráčů v poli a dva brankaři. Všem těmto je třeba v prvé řadě poděkovat, že měli zájem a že si přišli zahrát.

První poločas byl zahájen výkopem hořeňáků, kteří se rychle ujali vedení 1:0. Prakticky v zápětí při rozehrání rohového kopu srovnali doleňáci na 1:1. O poločase, po odehraných čtyřiceti minutách, se hráči rozešli na občerstvení za stavu 6:3 pro hořeňáky. Po patnácti minutové přestávce začal druhý poločas a během několika minut doleňáci dotáhli skóre na rozdíl jedné branky. Po celou dobu utkání hýřili doleňáci aktivitou a držení míče bylo zjevně na jejich straně. Hořeňáci nastoupili do utkání s jinou taktikou, hráli ze zajištěné obrany a na breaky, což se nakonec ukázalo jako vítězná taktika. Utkání skončilo vítězstvím  hořeňáků 11:6. Opakoval se tak loňský scénář.

Pořadatelé děkují Zdeňku Fišerovi za zajištění občerstvení pro zúčastněné hráče zdarma. Dále je třeba poděkovat i divákům, kterých letos přišlo více a rychle vytvořili pěknou kulisu pro odehrání zápasu. Dresy i sítě zapůjčil FK Lázně Bělohrad.


Text: Martin Šídlo

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!