Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Měla by obec usilovat o rekonstrukci tenisového hřiště (staré již dosluhuje)?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 1

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Pohár zůstává doma, Mlázovice nenašly přemožitele

07. 08. 2013

Nejlepší ročník ve své historii má za sebou „Mlázovický mixík“, turnaj smíšených družstev ve volejbalu. V sobotu 3. srpna 2013 se za rekordní účasti týmů z vítězství radovali domácí, po nervy drásajícím souboji.

Mlázovický mixík si postupně získává oblibu u stále širšího okruhu hráčů. Z původních pěti týmů před pěti lety jich letos startovalo již rekordních 13. Kromě počtu startujících nabírá mlázovický turnaj také výrazně na kvalitě. Letos by se ve startovní listině jen těžko hledal vyložený outsieder.

O skvělé úrovni svědčí i to, že loňští vítězové letos vůbec nepostoupili ze skupiny. Na hřiště ke koupališti dorazili například hráči z Hradce Králové, Rudníku, Dvora Králové, Nové Paky, Sovětic, Všestar, Vysokého Veselí, Lázní Bělohradu, Jičína a dále se složilo několik různorodých skupinek. Nechyběla ani dvě domácí družstva.

Velký počet účastníků kladl vysoké nároky na pořadatele. Vždyť dohromady se muselo odehrát téměř 80 zápasů, což je na dvou hřištích téměř nereálné. Ale povedlo se. Jednotlivé týmy byly rozlosovány do dvou základních skupin, kde se každý utkal s každým. Hrálo se na dva odehrané sety, do 15ti bodů. Vítězové postoupili přímo do semifinále, druzí a třetí ze skupin hráli ještě čtvrtfinále.

A jak celé soutěžní klání dopadlo? Mlázovice k potěše mnoha přihlížejících fanoušků postoupily až do finále, kde ve strhujícím utkání porazily výběr Lázní Bělohradu s některými hráči Šárovcovy Lhoty 2:1 na sety. První set patřil hostům a nevypadalo to dobře, ale do druhého dějství nastoupili místní volejbalisté jako pokropení živou vodou a celý zápas otočili ve svůj prospěch. Poslední míče se dohrávaly za šera, ceny pro vítěze se předávaly až za tmy. Druhé domácí družstvo bohužel nepostoupilo ze skupiny, i když předvádělo pěknou hru a v posledním svém vystoupení výrazně potrápilo celkově třetí tým.

I přes obrovské horko hráči zvládli odehrát turnaj bez větších obtíží. Areál u koupaliště nabízí téměř ideální zázemí. Příjemná hřiště, hodně stínu, jedinečné koupaliště i kvalitní občerstvení. To vše přispělo ke zdárnému průběhu turnaje a velké spokojenosti všech účastníků. Polovina z nich se již na místě přihlásila na příští rok, což nebývá u takovýchto sportovních podniků obvyklé.

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!