Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Měla by obec usilovat o rekonstrukci tenisového hřiště (staré již dosluhuje)?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 1

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Mlázovičtí volejbalisté překonali v Bělohradě sami sebe

10. 04. 2006

3. místo vybojované našimi volejbalisty, na slušně obsazeném halovém turnaji v Lázních Bělohrad, má cenu zlata. Mlazovičtí volejbalisté všem ukázali, co je to bojovnost a nasazení.

Halový turnaj, krátce před začátkem sezóny, je vždy ideální přípravou pro ostré zápasy v okresních soutěžích. Proto je tento typ přípravy oblíbeny a hojně využívaný i našim týmem. V sobotu se zúčastnil Volejbal Mlázovice mužského halového turnaje v Lázních Bělohrad. Již samotný odjezd provázela řada komplikaci. V sestavě chybělo několik hráčů základní šestky, vypomoci musela i legenda mlázovického volejbalu - Zdeněk Gabriel, který několik let nestál na hřišti.

Velmi kvalitně obsazeného turnaje se zúčastnilo 7 družstev (Bělohrad, Pecka, Mlázovice, Lomnice nad Popelkou, Vysoké Vyselí, Radim a Bílá Třemešná). Většina mužstev hraje okresní soutěže, ale tři účastníci bojují v krajských přeborech. V úvodu turnaje ještě naši volejbalisté nevěděli, jak horké chvilky je čekají. Autoři mnoha hororových příběhů by mohli závidět zápletku, do niž se Mlázovice zapletly, ale na hřišti bylo úzko. Již při druhém míči prvního setu v prvním zápase, se poranil náš smečař Zdeněk Břízek a musel odstoupit ze zápasu. Pár míčů poté se zranil i Zdeněk Gabriel a družstvo dohrávalo v pěti hráčích, kteří nebyli zcela fit. Ve druhém zápase odstoupil z turnaje pro zranění definitivně Zdeněk Gabriel. I když volejbal nehrál dlouho dobu, se ctí bojoval a několika bravůrními zákroky si vysloužil uznání spoluhráčů. Do hry semusel se zavázaným kotníkem vrátit téměř belhající se smečař Břízek a společně s Marcelou Dittrichovou, která turnaj přijela jako divačka, jsme sehráli další dějství. Mezitím byla z Mlázovic povolána Petra Holečková a další utkání již hrála, na výjimku udělenou pořadateli, jako rovnocenný hráč, což jinak není v mužském turnaji možné.

Vzhledem k vysokému počtu účastníků se turnaj protáhl až do pozdních odpoledních hodin. Jeho průběh doporovázelo velké dusno v hale, která ve slunečním dni působí spíše jako skleník, než sportoviště. Ani takto extrémní podmínky našemu týmu dvakrát nepřidaly. S přibývajícím časem se obnovovala zranění jednotlivých hráčů a v každém okamžiku hrozilo, že Mlázovice budou muset své účinkování ukončit. Nezlomná vůle a hrdost mlázovických reprezentantů však zapříčinila, že jsme se zatnutými zuby dobojovali všechny bitvy až do konce. O kritické situaci svědčí i to, že poslední zápas proti hráčům Radimy, kteří hrají v krajském přeboru Královehradeckého kraje, odehrály Mlázovice, opět na výjimku direktoriátu, pouze v pěti a z toho ještě s jednou ženou. I tak jsme se silným soupeřem neprohráli a získali cennou remízu (turnaj se totiž hrál na dva odehrané sety). V tento moment jsme již zíkávali značná uznání našich soupeřů.


I přes nepřízeň osudu neprohrály Mlázovice ani jeden zápas turnaje a umístili se na velmi cenném třetím místě. Vzhledem k okolnostem a sestavě se jedná o fantastický úspěch Mláovického volejbalu!

Sestava Mlázovic: Jiří John, Martin Kinčl, Tomáš Komárek, Milan Dittrich (tito hráči odehráli všechny sety, v průběhu turnaje se do hry zapojili: Zdeněk Gabriel, Petra Holečková, Marcela Dittrichová, Zdeněk Břízek


KONEČNÉ POŘADÍ:
1. Bílá Třemešná - 11 bodů
2. Radim - 9 bodů
3. Mlázovice - 6 bodů
4. Lomnice nad Popelkou - 5 bodů
5. Lázně Bělohrad - 4 body
6. Pecka - 4 body
7. Vysoké Veselí - 3 body



Fotogalerie: Martin Kinčl





Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře
#1 | Jiří John | 24. 04. 2006 12:33
Cenu zlata ?Překonali sami sebe?? Ježiš ! *3*
Takže jsme vlastně vyhráli, ne? *3* No, sestava nebyla nejsilnější....ale zahrali jsme si ! Jen by to chtělo více zájemců o tento sport....*87*