Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Jste spokojeni se službami mlázovické knihovny?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 3

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Mlázovičtí kluci se stali republikovými šampióny

25. 10. 2017

Zdeněk Venclů a Tomáš Kulhánek ovládli své věkové kategorie na Přeboru ČR v Judo, který se konal 21.10.2017 v Jičíně. Potvrdili své vynikající výsledky z celé sezóny.

Z jičínských žáků si právo účasti na domácím tatami vybojovali v hmotnostních kategoriích do 42 kg Zdeněk Venclů a +73 kg Tomáš Kulhánek. Vzhledem k tomu, že oba zvítězili v seriálu Českého poháru, v redukovaném ranking listu obsadili shodně 1. místa a byli ve svých kategoriích nejvýše nasazeni.

Nejprve se na tatami představil Zdeněk Venclů. V jeho hmotnostní kategorii si vybojovalo právo účasti 15 nejlepších judistů z ČR.

Na úvod soutěže měl Zdeněk jako jediný volný los. Poté však s přehledem zvítězil nad svým soupeřem a v semifinále jej čekal ostravský borec Bulka, loňský přeborník ČR. V tomto utkání podal Zdeněk vynikající výkon a s přehledem zvítězil na 4 wazari a postoupil do finále. V něm narazil opět na ostravského borce Meixnera, se kterým měl doposud vyrovnanou zápasovou bilanci. V tomto utkání bylo zřetelně vidět, že jičínský judista si jde pro zlato. Zdeněk nádherně provedenou technikou uchi mata ukončil utkání před časovým limitem, získal zlatou medaili a zaslouženě se stal přeborníkem České republiky.

Poté se na tatami představil Tomáš Kulhánek. V jeho hmotnostní kategorii si právo účasti vybojovalo 9 judistů z ČR.

Tomáš měl na úvod volný los. Ve čtvrtfinále si poměrně snadno poradil se svým soupeřem a utkání ukončil před časovým limitem technikou harai goshi. V semifinále byl Tomáš jasným favoritem a tuto úlohu splnil, když utkání ukončil držením v boji na zemi. Ve finále jej čekal jeho tradiční soupeř Kalous z JC Hradec Králové. V posledním utkání celé soutěže byl hradecký judista mírným favoritem. Tomáš jej letos ještě neporazil a právě na domácím tatami chtěl tuto skutečnost změnit a získat titul. Ve velmi dramatickém utkání nebylo o jeho výsledku rozhodnuto v časovém limitu, a tak jejich duel dospěl do golden score. Hradecký judista měl v tuto chvíli na svém kontě 2 tresty za pasivní způsob boje, domácí borec trest jediný. Vzhledem k tomu, že u staršího žactva je golden score časově omezeno na 1 minutu a ani v průběhu tohoto časového úseku nikdo z borců nedokázal bodovat, zvítězil Tomáš právě díky jedinému napomenutí a získal tak zlatou medaili a titul přeborníka ČR!

Zdenda i Tomáš roli favoritů splnili na 100% a tak se jejich sen stal skutečností a kluci jsou přeborníky České republiky pro rok 2017 ve svých kategoriích. Republika je vrchol sezóny a pro kluky je to největší odměna za nekonečné tréninky, závody, pot, dřinu a čas strávený na tatami.

Na fotkách jsou s trenérem Milanem Letošníkem, Tomášem Vaníčkem – trenér RVŽ (regionální výběr žactva) za Královéhradecký kraj a s reprezentanty Pavlem Petříkovem ml. a s Lukášem Krpálkem, kteří přijeli podpořit nové talenty Judo.


Text a foto: Kateřina Venclů

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!