Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Měla by obec usilovat o rekonstrukci tenisového hřiště (staré již dosluhuje)?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 3

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Mlázovická juniorka vítězí

29. 05. 2024

Šestnáctiletá studentka Nela Kulhavá se již druhým rokem zúčastnila "Memoriálu Václava Dobeše" Šárovcova Lhota – Zvičina. V prestižním závodě zvítězila ve své kategorii.

Po motivačním třetím místě z minulého roku, kdy běžela pouze z hecu svého bratrance Jana Heiliga a poctivém trénování, nejen na závod, ale i na studium Vojenské střední školy v Moravské Třebové, přišel čas na to překonat své loňské třetí místo. Motivována na startu symbolickým číslem 68, plná síly a odhodlání, vyrazila na trasu. Bohužel, již na prvním úseku přišly komplikace.

Terén byl nelítostný, špatné došlápnutí a náhlá bolest v kotníku, málem odsoudili naši závodníci k ukončení závodu. I přes to, že ji rodina i pořadatelé říkali, ať to vzdá, zatnula zuby a běžela dál k vysněnému cíli. Takticky šetřila celou trasu síly do posledního nejnáročnějšího kopce. Díky dobře zvolené strategii vyběhla poslední převýšení a vyrazila plná sil do cílové rovinky.

S výsledným časem 1:56:45h se náhle dozvěděla, že ve své kategorii juniorky zvítězila a její odměnou bylo vystoupení na nejvyšší stupínek vítězů. Je to naše odvážná bojovnice, která se i přes komplikace nevzdala a přidala se k významným sportovním osobnostem z Mlázovic, úspěšným v tomto závodu v minulých dekádách.

Doufáme, že nás bude reprezentovat i v jiných závodech a přejeme jí hodně štěstí a dalších úspěchů.



Text a foto: Kristýna Kulhavá

 

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!