Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Měla by obec usilovat o rekonstrukci tenisového hřiště (staré již dosluhuje)?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 3

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Kronika SDH Mlázovice získala významné ocenění

28. 05. 2024

Titul z pera mlázovických autorů zaujal na celorepublikové úrovni.

„Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska“ a „Rada historie a muzejnictví“ vyhlašují každoročně soutěž "Kronikář" v několika různých oblastech. V loňském roce na jaře byly vyhlášeny v soutěži tři kategorie. Hasičské mládí, Podnikové hasičské sbory a Volné téma. Právě do poslední kategorie Volné téma byla zaslána čerstvě sestavená kronika ke 120. výročí založení SDH Mlázovice, mapující historii od založení až po současnost.

Letos byla soutěž vyhodnocena na zasedání „Rady historie a muzejnictví“, které proběhlo 13. března 2024 v Praze a kronika SDH Mlázovice, autorů Martina Vágenknechta a Tomáše Čeřovského, byla oceněna na 2. místě v kategorii "Volné téma", s následujícím závěrem hodnotící komise:
"Jedná se o kroniku sboru chronologicky a přehledně mapující dějiny mlázovických hasičů od doby, kdy ještě sbor nebyl založen, až po současné dějiny. Kronika přináší opravdu bohatou výpověď z dějin sboru, nechybí významná obrazová příloha. Vytknout snad lze jediné, a to např. při výčtu požárů až přílišné heslovité vyjadřování, s ohledem na četnost materiálu by byl vhodnější beletristický styl poutavý pro neznalého čtenáře."

Autoři děkují za velmi zajímavé ohodnocení jejich díla a jsou rádi, že mohli Mlázovice prezentovat na tomto poli.


Tomáš Čeřovský, velitel JSDH Mlázovice

 

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!