Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Jste spokojeni se službami mlázovické knihovny?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 3

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Vánoční výstava zažehla třetí svíčku adventního věnce

11. 12. 2011

Od pátku 9.12.2011 až do neděle 11.12. se na sále Radnice Mlázovice konala již 7. Vánoční výstava.

Největší zásluhy na jejím uskutečnění má rodina Šimůnkova. Všichni její členové strávili na její přípravě nepředstavitelné množství času. A to ještě množství exponátů je jejich vlastní výroby. Doufejme, že jim napřesrok přibude z vašich řad nějaký pomocník.

Z exponátů byly nejvíce zastoupeny betlémy všemožného provedení. K vidění byly papírové, vyřezávané, perníkové, v pecce z manga, z vaječných výdunků a vlny, korálkové a mnoho dalších nápaditých variant.

Velkým dílem do výstavy přispěli i obyvatelé Domova důchodců Mlázovice se svými sociálními pracovnicemi. Vyrobili řadu dekorativních předmětů s vánoční tematikou, které si mohli návštěvníci zakoupit a po skončení výstavy odnést domů. Nejednu zdejší domácnost tak už nyní zdobí krásný adventní věnec, svícen či přáníčko. Páteční odpoledne sehráli babičky a dědečkové krátké divadelní představení, letos to byla pohádka O Palečkovi.

Oblíbenou součástí výstavy byla tvůrčí dílnička pro nejmenší. Děti si, často s vydatnou pomocí maminky či tatínka, vytvořily vlastní dílko a hrdě ho odnášely domů. Malí i velcí kluci obdivovali modely letadel a vojenské techniky, ženy a dívky spíš potěšily emotivní obrazy Gabriely Čapounové či obrázky a keramika Kateřiny Šimůnkové.

Pozorný návštěvník si jistě povšiml i krásné starožitnosti – obrazu znázorňujícího mlázovské náměstí, jak vypadalo někdy v 19. století.  Velký obdiv sklízela expozice zdejších řemeslných umělců – kameníka Rudolfa Huti a řezbáře Libora Šimůnka.

Výstava potěšila mnoho návštěvníků. Je obdivuhodné, že i když se konala již po sedmé, organizátoři vždy přijdou s něčím novým.



Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!