Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Měla by obec usilovat o rekonstrukci tenisového hřiště (staré již dosluhuje)?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 1

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Vánoční výstava přilákala malé i velké návštěvníky

22. 12. 2010

Poslední víkend před Vánocemi patřil již 6. ročníku vánoční výstavy. Návštěvníci sálu Radnice si prohlédli rekordní počet betlémů, staré fotografie, díla místních umělců, vystoupení divadélka domova důchodců či práci řezbáře.

Ve vánočně vyzdobeném sále mlázovické Radnice bylo i letos mnohé k vidění. Především rekordní počet 37 betlémů od dřevěných, přes papírové až po vytvořené z ořechů od Káti Vikové či z dusaného pískovce. Dále obraz Gabriely Čapounové, kresby a bysta Mnicha Matěje od Káti Šimůnkové, dřevěná dílka Libora Šimůnka a sádrové modely soch Rudolfa Huti. Dále fotografie jejich děl a již tradičně překrásné výrobky obyvatel Domova důchodců v Mlázovicích. O vánoční výzdobu se postarala svými košíčky, svíčkami, věncem a perníčky  Dana Vojtěchová.

V sobotu bylo možné vidět betlémáře Kristiána Richteru ze Staré Paky, který vyřezával dřevěnou figurku před zraky návštěvníků a zodpovídal jejich dotazy. Návštěvníci si mohli zakoupit pohlednice s jeho betlémy, dřevěné ozdoby či papírové archy na výrobu historického turnovského betlému.

Do starých časů zavedl Josef Kadečka svými dobovými pohlednicemi a fotografiemi. Mnozí poznali nejen své známé, sousedy či příbuzné, ale i sebe. Bylo pěkné podívat se na ,,Dožínky, do Cihelny, či někdejšího JZD“.

Pro naše nejmenší byla připravena tvůrčí dílna, ve které si mohli namalovat sádrového koníčka, kočičku, pejska, nebo si vytvořit svůj vlastní kalendář na rok 2011.

Hlavním hřebem výstavy bylo jistě tradiční divadelní představení divadélka obyvatel mlázovického domova důchodců, kteří pod vedením Gabriely Čapounové sehráli v pátek novou pohádku Smolíček Pacholíček. Jako vždy byli úžasní a sklidili veliké ovace. Všichni se budeme těšit opět za rok nashledanou.

Dovolte, abych touto cestou poděkovala všem, kteří bezplatně zapůjčili vystavené exponáty, městečku Mlázovice, za poskytnuté prostory a propagaci a především návštěvníkům za to, že se přišli podívat. Doufám, že v roce 2011 Vás všechny budu moci opět přivítat na sedmém ročníku naší vánoční výstavy.


Veselé Vánoce, hodně zdraví, štěstí, lásky, pohody a v roce 2011 jen to nej….

přeje ze srdce Dáša Šimůnková

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!