Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Měla by obec usilovat o rekonstrukci tenisového hřiště (staré již dosluhuje)?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 1

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Vánoční výstava pohladila po duši

10. 12. 2012

Ve dnech 7. až 9. prosince 2012 se na sále mlázovické Radnice konal již 8. ročník Vánoční výstavy.

Poslední dobou kolem sebe slyšíme samé stesky, na počasí, nedostatek času, nenapečené cukroví, neuklizený byt, nedostatek peněz a podobně. Je dobře, že nám čas od času někdo připomene, že život je i o něčem jiném a o Adventu by to mělo platit obzvlášť. Právě takovým světlým bodem byla víkendová Vánoční výstava.

Její pořadatelé si dali opět velmi záležet a již u vchodu dýchlo na návštěvníky kouzlo Vánoc v podobě nazdobeného stromečku a betlému. A betlémy se to na výstavě vůbec hemžilo, člověk mohl jen obdivovat, jak si lidská představivost dokáže pohrát se znázorněním Ježíškova narození.

Na toto téma letos navázali i senioři z místního domova důchodců, když v rámci výstavy sehráli, pod vedením sociální procovnice Gabriely Čapounové, hru Vánoční příběh. Do vyprávění hezky zakomponovali nejznámější koledy, které si s nimi diváci s chutí zazpívali. Je potěšující, že  nejmladší z obecenstva znali slova nejlépe.

Gebriela Čapounová na výstavu přispěla také svým malířským uměním. Vystavila několik děl s motivy, které připomínají výjevy z krásného snu. Její obdivovatelé si mohli zakoupit kalendář, kde se budou moci každý měsíc kochat některým jejím obrázkem.

Že mají i dnešní mladé maminky šikovné ruce nám svými dílky předvedly Lenka Nováková a Lucie Kulková. Velmi obdivovaná byla také floristická aranžmá od Kateřiny Vikové, jejíž výstavku doplnil živý pomologický atlas ze sadu rodičů.

K tradičním vystavovatelům patří i pořadatel výstavy Libor Šimůnek, dnes již legendární mlázovský dřevosochař. Jeho tajemný Mnich i Lebka vzbuzovali náležité uznání. Manželka Dagmar na výstavu přispěla řadou krásných výrobků, i mnoho betlémů je z její dílničky. Že jablko nepadlo daleko od stromu dokazuje jejich dcera Kateřina, která se prezentovala keramikou a výtvarnými dílky.

Dětmi velmi oblíbená tvořivá dílnička byla neustále plná. Krásné výrobky si malí šikulové mohli odnést domů.

Navštívení Vánoční výstavy bylo milým zastavením v tom všeobecném předvánočním shonu. Velké díky všem, kdož se jakoliv podíleli.

 
 

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!