Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Jste spokojeni se službami mlázovické knihovny?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 3

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Půjdem spolu na betlémy… do Mlázovic na Radnici

19. 12. 2016

Ve dnech 16. – 18. prosince 2016 se na sále Radnice Mlázovice konal již 12. ročník Vánoční výstavy. Pořadateli byli Dagmar a Libor Šimůnkovi s vydatnou pomocí dcery Kateřiny.

Hlavní atrakcí výstavy byly bezesporu betlémy, kterých se Šimůnkovým podařilo shromáždit několik desítek. Část z nich vzešla ze šikovných rukou samotných pořadatelů. Tradiční výjev svaté rodiny ve chlévě byl k vidění v mnoha provedeních od zcela moderních, po skvosty z předminulého století. Pozorný návštěvník si mohl všimnout, že betlém se dá vyrobit téměř ze všeho. Nejčastěji byly samozřejmě zastoupeny papírové a dřevěné, ale našly se i látkové, keramické, plstěné, skleněné, drátěné, voskové a mnohé jiné jesličky.

Na výstavu přispěli svými krásnými výrobky také obyvatelé místního domova důchodců, několik šikovných maminek nebo třeba děti ze včelařského kroužku při ZŠ Veliš. Mnohé výrobky byly i k zakoupení.  

Exponáty s vánočním motivem vhodně doplnily obrazy a další výtvory Kateřiny Šimůnkové, a nemohly chybět ani velmi obdivované dřevořezby jejího otce Libora.

Aby se na výstavě zabavili i nejmenší, byla opět připravena populární dílnička. Letos si malí šikulové mohli vyrobit třeba rybičku, andílka, přáníčko nebo sádrovou figurku.

Výstava zcela naplnila své motto, které zní: „Zastavte se na chvilku v tom věčném shonu a přijďte nasát trochu té vánoční atmosféry.“, neboť malí i velcí návštěvníci odcházeli domů se spokojenými úsměvy a jiskřičkami v očích. A o tom by Vánoce měly být především.

 

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!