Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Měla by obec usilovat o rekonstrukci tenisového hřiště (staré již dosluhuje)?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 1

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Na výstavě betlémů se i tvořilo

22. 12. 2017

13. ročník vánoční výstavy se konal od pátku 15. do neděle 17. prosince 2017 na sále mlázovické radnice. Pořádala ji rodina Šimůnkova za podpory městečka Mlázovice.

Na tři prosincové dny se sál na Radnici změnil na velkou výstavní plochu. Konal se tam již 13tý ročník populární vánoční výstavy, a třináctce na vzdory, byl to ročník velmi úspěšný a povedený.  Rodina Šimůnkova nezklamala a i letos připravila všem návštěvníkům nevšední podívanou. Hlavním motivem byly opět betlémy na všechny možné způsoby. Tentokrát bylo vystaveno neuvěřitelných 168 zobrazení narození Páně.

Šimůnkovi jsou celá rodina velmi tvůrčí a šikovní, takže ke shlédnutí byla krom betlémů i některá jejich díla, jako dřevořezby otce Libora, olejomalby dcery Kateřiny a mnoho dalšího.

S výsledky svého umu se pochlubili i klienti zdejšího domova důchodců, jejichž výrobky bylo možné zakoupit. Na prodej byly také drobné dekorační předměty z drátků Ivy Letošníkové a s výrobky z včelího vosku přijeli členové včelařského kroužku při ZŠ Bodláka a Pampelišky z Veliše.

Samostatnou kapitolou vánoční výstavy jsou tvůrčí dílny. Zpočátku jen malý stoleček v koutku, poslední roky několik stanovišť v samém srdci výstavního prostoru a neustále obklopený malými i velkými šikuly. Každý, kdo měl chuť, mohl si vytvořit kde co, přáníčkem začínaje a sněhulákem na mnoho způsobů konče. Kdo si nevěděl rady, Šimůnkovi ochotně pomohli a poradili. Hotová dílka si děti hrdě odnášely domů, aby jimi potěšily maminky a babičky. 

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!