Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Měla by obec usilovat o rekonstrukci tenisového hřiště (staré již dosluhuje)?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 1

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Kostelem zněly vánoční melodie

26. 12. 2013

Zaplněný Kostel Nejsvětější Trojice byl v neděli 22. prosince 2013 svědkem jedinečného vystoupení Miroslava Vobořila, dívčího sboru a dalších hostů, kteří zpříjemnili předvánoční chvilku známými melodiemi.

Po pěti letech se vánoční koncert opět vrátil do mlázovického kostelíka. Známý hudebník Miroslav Vobořil, kapelník populární skupiny Servis-Vokap, autor mnoha filmových a divadelních melodií a také několika znělek České televize, si ke svému projektu přizval kolegu - zpěváka Pavla Jenčovského, sólistu na zobcovou flétnu Lukáše Černého a také pětici mladých dívek s krásnými hlasy.

Letošní série vánočních vystoupení dostala ještě jeden rozměr. Kromě hudební potěchy měla za cíl pomoci roční Vanesce, která trpí nevyléčitelnou nemocí motýlích křídel. A tak celý výtěžek z dobrovolného vstupného při vystoupeních v Mlázovicích, Ostroměři a Hořicích, putoval na charitativní účely. Proto návštěvníci nešetřili a do kasiček přispívali pěknými částkami podle svých možností.

Mlázovický kostel byl slavnostně nasvícen, což příjemně dotvářelo sváteční atmosféru celého vystoupení. Hudebníci začali hrát a zpívat po 16.00 hodině a již od prvních minut zaujali více než stovku přítomných diváků z městečka a okolí. Zazněly tradiční vánoční koledy, ale i populární hity Karla Svobody, Zdeňka Borovce či Michala Tučného. Několik skladeb si vypůjčili i z repertoáru Johna Lennona, Franka Sinatry, Sarah Brightman či Abby. Vyjímečná akustika dala vyniknout znamenitým hlasům dívčího kvintetu a Pavla Jenčovského, který především při skladbách Karla Gotta ukázal, jak vynikajícím je zpěvákem.

Hodinka určená pro vystoupení utekla jako voda. Jenomže diváci nechtěli účinkující pustit domů, a tak se po dlouhém, bouřlivém potlesku přidávalo. Haleluja Václava Neckáře z filmu Alois Nebel rozezpívalo celý kostel a za zvuku nesmrtelného hitu Karla Svobody „Jdi za štěstím“ se všichni rozcházeli do svých domů. Nadšeni z vynikajícího vystoupení, plni vánočních nálad a také s dobrým pocitem, že benefiční koncert přispěl alespoň kapkou naděje ke zlepšení jednoho pohnutého osudu.

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!