Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Jste spokojeni se službami mlázovické knihovny?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 3

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Jedenácté Vánoce s výstavou

21. 12. 2015

Od pátku 18. do neděle 20. prosince 2015 se na sále mlázovické Radnice konal již 11. ročník Vánoční výstavy. Hlavním organizátorem a zároveň vystavovatelem byla rodina Šimůnkova z Mlázovic.

Ten, kdo zavítal na vánoční výstavu, hned poznal, co je hlavním vystavovaným artiklem. Betlémy. Na všechny způsoby, z rozličných materiálů, různě veliké, z papíru, perníku, keramiky, dřeva..., nové, moderní, ale i velmi staré s historickou hodnotou. Je až neuvěřitelné kolika způsoby se dá ztvárnit jedno téma Svaté rodiny ve chlévě. Každý si našel svému vkusu a srdci nejbližší. Často to byl právě ten, na jaký si pamatoval z návštěv u babičky a dědy v dětství.

Krom betlémů byla ke zhlédnutí spousta dalších výrobků a dekorací nejen s vánoční tematikou. Například dřevořezby Libora Šimůnka, přispěli ale také klienti zdejšího domova důchodců, některé mlázovské maminky a mladí včelaři z Veliše. Letošní novinkou byla přidružená výstava drahých kamenů, výrobků z nich a uměleckých předmětů ze soustruženého dřeva, kterou pořádal pan Jaroslav Hrnčíř. Některé z vystavovaných předmětů byly na prodej a mnozí toho využili k nákupu originálních dárků pro blízké.

Nedílnou součástí výstavy byla osvědčená a velmi oblíbená tvůrčí dílnička pro děti i dospělé, někteří tak z výstavy odcházeli obohaceni nejenom o pěkný zážitek, ale i vlastnoruční výtvor.

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!