Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Měla by obec usilovat o rekonstrukci tenisového hřiště (staré již dosluhuje)?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 1

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Hořičtí Sklerotici sehráli v Mlázovicích Dlouhého

24. 04. 2013

Divadelní soubor Skleróza a Acoustic Band z Hořic sehráli v sobotu 20. dubna 2013 na sále Radnice Mlázovice divadelní hru Dlouhý.

Autorem hry je hořický patriot, umělec a bývalý poslanec pan František Kozel. Původní verzi sepsal jako reakci na společenské a politické události roku 1989, po letech se tvůrce k dílu vrátil a zjistil, že stačí jen několik málo úprav a bude opět aktuální. A tak už dva roky baví spolek Skleróza své diváky touto pohádkou se zpěvy a tancem Dlouhý. Děj hry je prolnut mnoha semaforskými písničkami z 60. let. Nutno podotknout, že v podání Radky Hubáčkové a Oldřicha Kady za doprovodu Acoustic Bandu to byl opravdu výjimečný zážitek, mnoho diváků si rádo zanotovalo Pramínek vlasů, Včera neděle byla a další.

Hra je založena hlavně na vtipných, někdy i trochu košilatých, průpovídkách a různých narážkách, proto je vlastní děj poměrně jednoduchý. Mladý kralevic se vydá do světa hledat si princeznu, na hradě Kroka ještě jedna zbyla, ale jak už to tak bývá, je zakletá a hlídá ji černokněžník. Kralevic musí po tři noci uhlídat její věneček, což se mu ani jednou nepodaří, ale díky Dlouhému a jeho zázračným schopnostem vše dobře dopadne. Pohádka končí svatbou, ale kralevic stejně zůstane na ocet. Princezna neodolala Dlouhému a jeho zázračným údům :-).

Publikum bylo nadšené, pěkné písničky je ve swingovém duchu přenesly do dob mládí a ještě se všichni královsky pobavili. Dlouhý aplaus byl pro celý soubor tou nejlepší odměnou.

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!