Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Měla by obec usilovat o rekonstrukci tenisového hřiště (staré již dosluhuje)?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 1

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Folklórní večer ve slovanském rytmu

17. 06. 2012

V pátek 15. června 2012 od 19h vystoupily na sále Radnice v Mlázovicích zahraniční folklórní soubory. Pořad "U Muziky" byl součástí bělohradského 38. mezinárodního festivalu "Pod Zvičinou".

Několik desítek diváků mohlo letos obdivovat umění dvou souborů. První se představili tanečníci z polského uskupení Sadeczanie. Tato folklórní skupina byla založena již v roce 1963 a prezentuje polské místní a historické zvyky, život obyčejných lidí, jejich každodenní aktivity, tradiční písně a tance. Krásné kroje, dynamický projev a celková živost vystoupení publikum zcela uchvátily. Soubor z polské oblasti Nowy Sacz sklidil velké ovace.

Druhým souborem, který nás navštívil, je rumunský Plaiurile Crisului Repede, mladý věkem tanečníků i délkou trvání. Vznikl v roce 2008 a členy jsou děti od 6 do 19 let. Při vystoupení je doprovází mládežnický orchestr. Soubor prezentuje tradiční rumunské zvyky, tance a písničky. Díky vysoké kvalitě prezentovaných představení a pestré tradiční kultuře se i tito vystupující dočkali velkého potlesku.

Jako třetí se měli mlázovickému publiku představit tanečníci z Gruzie, ale ti se po registraci na festivalu ztratili neznámo kde a místo potěchy diváků přidělali vrásky Polici a vlastní ambasádě. I letos si pořadatelé pochvalovali velkou návštěvnost a zájem mlázovického publika, které kromě Lázní Bělohradu nikde jinde nezaznamenávají.

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!