Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Měla by obec usilovat o rekonstrukci tenisového hřiště (staré již dosluhuje)?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 1

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Volejbal Mlázovice získal fantastické 4. místo na Pecce

07. 07. 2006

Mlázovické mixy předvedly pod turnajovou taktovkou T. Komárka excelentní výkon a na tradičním CMP poháru na Pecce je zastavil až v semifinále pětinásobný vítěz tohoto turnaje. Dosažené 4. místo je historickým výsledkem mlázovického volejbalu.

Mlázovice se staly, dle pořadatelů, jedním z nejčastějších účastníků tradičního Cyrilo-Metodějského poháru na Pecce, ve volejbalu smíšených družstev. Proto naši borci nemohli chybět ani na letošním, již šestém ročníku. Toto měření sil je považováno za nejlépe obsazený turnaj roku ve východočeském regionu, vyjma Dřevěnic, kde ovšem startují družstva z celé republiky i ze zahraničí.

Letošního ročníku se zúčastnilo 23 týmů. Za velmi slunečného počasí (celý den nebyl na nebi snad ani jeden mráček) byli soutěžící rozděleni do pěti skupin, ve kterých hrál každý s každým. Tři první družstva ze skupiny postpoupila do osmifinále, dále se hrál klasický PLAY-OFF pavouk, tedy systém, kde poražený odstupuje ze soutěže.

Volejbal Mlázovice měl, jak se později ukázalo, jednu z nejtěžších skupin (konečným pořadím měřeno v ní startoval 2., 4. a 6. tým). Proto výsledky ve skupině naznačovaly spíše průměrné výkony. Bilance byla poloviční, dvě vítězství a dvě prohry. Postupovali jsem tedy do osmifinále až ze třetího místa a hned na úvod vyřazovacích bojů narazili na vítěze jiné skupiny. První set jsme prohráli asi o 6 bodů a náš soupeř se viděl již v dalším kole. Bravůrní hra Libora Švandrlíka, ale i všech ostatních, znamenala obrat, druhý set byl náš. Tibreak byl jen pro silné nervy, pokud zápas sledovali slabší povahy, museli snad odejít. Mlázovice ve zkrácené hře (hraje se jen do 15ti bodů), vedly již 9:1, ale přesto soupeř dokázal srovnat na 9:9! Na hřišti vládly obrovské emoce, olej do ohně přiléval i velmi nejistý výkon rozhodčího. Nakonec, velmi těsným rozdílem, vybojovaly Mlázovice senzační postup. Ještě nikdy jsme nepostoupili na tomto turnaji do čtvrtfinále. Velký význam na úspěšné hře měl také systém zvolený dočasným turnajovým trenérem Komárkem, hrou na libero, kterým byl Milan Dittrich. Naprosto ideálně se doplňoval se smečařem Lukášem Orctem, který vzorně plnil pozice u sítě, Milan Dittrich zase v poli. Tento systém jsem hráli jako jediní, ale určitě se v našem podání velmi osvědčil.

Ani ve čtvrtfinále nenašli soupeři na naše volejbalisty recept. Vyhráli jsem těsně první set, ve druhém jsem již vedli 21:11 !!!! a soupeř pomalu již odcházel z kurtu. Nepochopitelné chyby, strach odehrát míč, alibismus v poli... - to vše jsou příčiny naprosto neuvěřitelného zvratu. Soupeř dokázal stáhnout na 21:20. V tomto momentu již tekly nervy i těm nejotrlejším hráčům. Chyba na podání protihráčů znemanala drobné uklidnění a Mlázovice senzačně postpoupily do semifinále. Tomuto vývoji věřil málokdo a naše zápasy se staly centrem velké pozornosti diváků.

Semifinálová bitva byla v jasné režii našeho protivníka - Hrochů ze Dvora Králové. Toto družstvo vyhrálo peckovský turnaj již 5x za sebou a patří mezi absolutní republikovou špičku v mixech, což dokazuje svými výsledky ve Dřevěnicích, kde se pravidelně umísťuje na prvních pozicích. Ani s tak těžkým soupeřem jsem si ovšem neudělali ostudu a se ctí prohráli v prvním setu o 8 bodů, ve druhém o 7. Nastoupili jsme tak do posledního, osmého! zápasu o bronzovou příčku. Náš protivník - Gymnázium Nová Paka (což byl převlečený tým Pecky, který dříve vyhrál Mistrovství republiky v mixu), se velmi tvrdě bránil. I přesto jsme dokázali vyhrát první set této bitvy, nejtěsnějším rozdílem 25:23. Snad slunce, snad celková únava, to jsou hlavní příčiny neúspěchu v setu druhém. Rozhodující tibreak Mlázovice již nezvládly a skončily na skvělém čtvrtém místě.

Volejbal Mlázovice se tímto výsledkem i předvedenou hrou se soupeři, kteří často hrají krajské soutěže, národní třídu, někteří jedinci dokonce ligu, zařadil mezi mixové týmy, kteří patří k těm nejlepším v České republice. Zní to neuvěřitelně, volejbalisté z malé vesničky, kteří hrají tento sport na plácku u vody pro radost. Ale je to tak. Je to nejlepší turnajový výsledek v historii mlázovického volejbalu. Mlázovice si právem zasloužily velké uznání a ovace přihlížejícíh diváků, ale i našich soupeřů či pořadatelů.

Velký dík také patří našemu rozhodčímu p. Zdeňku Gabrielovi, který nám pomohl s rozhodováním zápasů a my se mohli nerušeně soustředit na hru.



Sestava Mlázovic: Jan Štěrba, Libor Švandrlík, Lukáš Orct, Tomáš Komárek, Milan Dittrich, Vlasta Johnová, Renata Kubíčková, Eva Čížková

Trenér Mlázovic: Tomáš Komárek



Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře
#3 | Vesničan | 07. 07. 2006 19:48
Když se rozhlédnu kolem sebe, tak můžu rozdělit lidi na dvě skupiny. Ty co pořád kritizujou, nehnou pro nic ani prstem a jenom u piva tlachají a pak ty, kteří dokážou udělat spoustu práce a je za nimi něco vidět. Kéž by těch druhých bylo v Mlázovicích více. Gratuluji. Bravo.
#2 | Fotbalista | 07. 07. 2006 19:37
Jsem hrdej že u nás máme takoví pašáky ! Dík. Tomu se říká reprezentace, hodně zdaru v dalších bojích.*14**22**14*
#1 | Fanda Skrbek | 07. 07. 2006 18:11
Po shlédnutí volejbalu na koupališti na Pecce mohu řici že se mlázovičtí volejbalisté umístili na krasném čtvrtém místě, které těžce vybojovali. Z 23 týmů, ze kterých postoupilo 16(kde byly samozřejmě i Mlázovice) skončili na pěkném 4.mistě.Jsem na mlazovicke volejbalisty opravdu pyšný.*52*