Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Měla by obec usilovat o rekonstrukci tenisového hřiště (staré již dosluhuje)?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 1

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Vítej zlatý hattricku. Volejbalisté potřetí za sebou dobyli Pecku

24. 09. 2013

Po vynikajících výkonech, v soutěži plné zvratů, obhájili volejbalisté městečka loňské prvenství v turnaji mixů „O pohár předsedkyně Lázeňského mikroregionu“, který se uskutečnil v sobotu 21. září 2013 na Pecce.

Vše přitom nezačalo vůbec ideálně. V pátek večer se neplánovaně sešlo několik omluvenek, které málem způsobily odhlášení z turnaje. V sobotu od rána pršelo a denní předpověď nebyla povzbudivá. Naštěstí peckovské kurty, na kterých se soutěžní klání uskutečnilo, byly po celý den ušetřeny od dešťových kapek.

Do turnaje nastoupilo osm týmů, proto byly vytvořeny dvě skupiny, ve kterých se vzájemně utkal každý s každým. Poté následoval klasický „pavouk“ vyřazovacích zápasů. Mlázovice do prvního utkání se Starou Pakou nastoupily se zraněnou hráčkou a nikomu se hra příliš nedařila. Teprve ve druhém setu vystřídaly za dalšího hráče, který dorazil později a celý zápas tak skončil alespoň remízou. Další dvě utkání ve skupině již byla vítězná, z čehož pramenil postup do čtvrtfinále.

Tam naši volejbalisté narazili na obávané družstvo z Lázní Bělohrad. Všichni hráči se velmi dobře znají z okresního přeboru i jiných turnajů, a tak si byli vědomi nelehkého úkolu. To, co však následovalo na kurtech, všechny překvapilo. Namísto vyrovnaného souboje, zvítězily Mlázovice rozdílem třídy 25:14 a 25:9. Dařilo se úplně všechno, tým podal jeden z nejlepších výkonů za poslední roky. To ale nebylo zdaleka vše.

V semifinále se do cesty postavily Řečice, podle názoru většiny, nejlepší družstvo ve startovní listině. Vynikající výkon však pokračoval a výsledkem byl zisk prvního setu. Jenomže ve druhé sadě soupeř ukázal své kvality a lehce zvítězil obrovským rozdílem 25:16. Pak přišla rozhodující zkrácená hra, v ní Řečice již vedly 7:3 a na hráče z městečka by si už nikdo nevsadil. Jenomže nastalo neuvěřitelné zlepšení, všichni se během pár míčů dostali do tempa a šňůrou 8 bodů strhly triebreak na svoji stranu.

Finále znamenalo další souboj, tentokrát s Novou Pakou. Když Mlázovice prohrály první set a ani jejich hra nevypadala příliš dobře, málokdo již věřil v zásadní obrat. Ten ale opět přišel v podobě mnoha vítězných bodů a zisku druhého setu. V následující zkrácené hře, dohrávané již za šera, naši doslova kralovali. Nepřipustili žádné drama a jasným výsledkem 15:5 vyhrály i poslední zápas.

Otevřely tak dveře zlatému hattricku. Ano, již potřetí za sebou Mlázovice vyhrály toto prestižní klání obcí Lázeňského mikroregionu, které má rok od roku vyšší kvalitu. I když si některé týmy nesportovně půjčovali proti našim „cizí“ hráče, stejně jim to nebylo nic platné. Mlázovice ve složení Jiří John, Pavel Herbrych, Martin Kinčl, Tomáš Komárek, Veronika Huťová, Vlasta Johnová a Renata Kubíčková předvedly jeden z nejkvalitnějších výkonů v porevoluční historii tohoto sportu v městečku a po zásluze opět získaly titul v příjemném prostředí volejbalového areálu městečka Pecky.

Konečné pořadí: 1. Mlázovice, 2. Nová Paka, 3. Řečice, 4. Stará Paka, 5. Lázně Bělohrad, 6. Zábřezí, 7. Terra nostra, 8. Šárovcova Lhota   

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!