Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Měla by obec usilovat o rekonstrukci tenisového hřiště (staré již dosluhuje)?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 1

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Prázdninový turnaj ozdobily parádní výkony

08. 08. 2014

V sobotu 2. srpna 2014 proběhl 6. ročník populárního volejbalového turnaje Mlázovický mixík, který nabídl zajímavé souboje a kvalitní hru.

Obliba letního turnaje u mlázovického koupaliště stále stoupá. Svědčí o tom velký počet přihlášených týmů, ze kterých museli pořadatelé již odmítat. Dvanáct startujících družstev je absolutní maximum na dvě hřiště. I tak se vždy finále dohrává prakticky až do tmy.

Letošního ročníku se zúčastnila řada týmu z okolí, ale také hráči z Prahy, Dvora Králové, Hradce Králové, Hořic, Jičína a dalších míst Královéhradeckého kraje. Domácí postavili jedno ryze mlázovické družstvo a druhé s doplněním cizích hráčů.

První zápasy byly zahájeny kolem deváté hodiny. Los kapitánů určil složení jednotlivých skupin, ve kterých se utkal každý s každým. Střídaly se přitom zápasy na antuce a kurtu s umělým povrchem, takže si všichni zahráli na obou hřištích. Rok od roku jsou na turnaji k vidění kvalitnější výkony. Někteří hráči letošního klání by se neztratili ani na mezinárodním turnaji ve Dřevěnicích. Proto se mlázovický mixík těší i velké oblibě u diváků. Celodenní klání jich přilákalo desítky.

Kvůli nedostatku času byl následný postup turnaje zkrácen. Vítězové skupin se utkali mezi sebou o celkové prvenství, ostatní o následné příčky.

Mlázovicím ve složení Ondřej Huťa, Martin Čapek, Zdeněk Břízek, Jan Štěrba, Veronika Huťová, Vlasta Johnová, Renata Kubíčková a Petra Holečková, jen o kousek unikl postup do vyřazovacích soubojů. Druhý tým s částečnou účastí domácích – konkrétně Jiřím Johnem a Pavlem Herbrychem nakonec obsadil pěkné druhé místo.

Medailové týmy si odvezly hodnotné ceny, všichni ostatní vzpomínky na pěkně prožitý den, plný volejbalu, sluníčka, koupání a dobré zábavy. O existenci sedmého ročníku je prakticky rozhodnuto, většina startujících se přihlásila do dalšího ročníku ještě v den turnaje.


Fotogalerie: Kateřina Nýdrlová

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!