Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Měla by obec usilovat o rekonstrukci tenisového hřiště (staré již dosluhuje)?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 1

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Mlázovické mixy titul neobhájí, naopak muži jsou první

09. 06. 2006

Mixům se nepovedlo obhájit loňské prvenství z okresního přeboru, muži naopak při své premiéře v soutěži vyhráli a postupují do krajského přeboru.

Druhá polovina okresních volejbalových soutěží je u konce. Přinesla řadu překvapivých výsledků, na kterých se podíleli i domácí volejbalisté. Dvě prohry v soutěži smíšených družstev znamenaly, že Mlázovice neobhájí svoje loňské prvenství. Naopak, družstvo mužů dokázalo při své premiéře v soutěži, získat titul okresních šampionů a vybojovalo si tak přímý postup do krajského přeboru Královehradeckého kraje. Mlázovice se tak zařadily mezi volejbalovou elitu našeho okresu, po bok Radimi, Jičína, Dřevěnic a Lomnice nad Popelkou. Takový sportovní výsledek nemá v historii mlázovického sportu obdobu!

Přehled všech zápasů sezóny, konkrétní výsledky a konečnou tabulku naleznete v sekci Volejbal.

Zápasy tohoto týdne:

Okresní přebor mixy (8.6.2006)
Volejbal Mlázovice vs. Slippers Jičín 1:3 (21:25, 25:21, 20:25, 16:25)

Po dlouhé době se hrálo za velmi příznivého počasí. Soupeř přes zimní přestávku značně posílil a již po pár odehraných míčích bylo jasné, že jeho vítězství nad silnou Jiskrou Hořice "A" nebylo náhodné. Naši se odvážně pustili do hry, převládala slušná kombinace a síťoví hráči se statečně prali s výškovou převahou Jičína. Ten však kontroloval hru a získal první set. Ve druhém se Mlázovice snažili ještě víc o herní zvrat, ale soupeř nám, bohužel, nedovolil přílišnou změnu. Týmu Sippers se výborně dařil příjem, hra v poli i nahrávka. Také ostré podání nadělalo Mlázovicím velké vrásky. Ale domácí tým ukázal svoji kvalitu a i díky rychlému střídání ve hře, kdy v poli nahradil Lukáše Orcta Milan Dittrich, nakonec druhou sadu získal. V těchto okamžicích byla patrná na soupeřích značná psychická nervozita, kterou ještě podpořila opětovná absence rozhodčího. Některé nečisté zákroky a jasné technické chyby Jičína, byly pouze výjimečně přiznávány a různé dohadování zbytečně kazilo dojem ze hry. Ve třetí sadě se hrál pohledný volejbal s mnoha herními prvky. Bohužel, Slippers přidali a v těsné hře si pohlídali vývoj zápasu. Ve čtvrtém setu nebylo již od počátku pochyb, že Mlázovice pravděpodobně nezvrátí vývoj utkání. Především několik podání, které připomínaly o několik pater vyšší soutěž, jasně rozhodlo o definitivním výsledku. Mlázovice prohrály druhé utkání v řadě a připravily se o možnost obhájit loňský titul šampiónů okresu.


Sestava Mlázovic: Jiří John, Lukáš Orct, Martin Kinčl, Tomáš Komárek, Milan Dittrich, Vlasta Johnová, Renata Kubíčková


Trenér Mlázovic: Jiří John



Okresní přebor muži
Volejbal Mlázovice vs. Vysoké Veselí 3:0 (25:13, 25:16, 25:23)

Poslední souboj v soutěži mužů již neměl vliv na výsledné umístění obou soupeřů. Nicméně, domácí se na zápas těšili, zvláště kvůli přítomnosti fanoušků na hřišti. Již to vypadalo na kontumaci, potože soupeř si popletl začátek utkání, ale sportovní gesto domácích umožnilo sehrání zápasu o hodinu později. Novinkou v našem dresu byla premiérová účast Marka Holoubka. Zaslouží pochvalu, protože svoje úvodní utkání zvládl na jedničku, bez trémy a bez chyb. Zbytek týmu hrál, co bylo třeba. Soupeř, značně oslabený zraněním tří hráčů základní sestavy, prakticky nekladl žádný odpor a Mlázovice hráli v poklidu svoji vítěznou hru. Místy zápas připomínal trénink nebo exhibici. Až v poslední hře Vysoké Veselí, především díky ukolébanosti domácích, drželo až do posledních výměn vyrovnaný poměr míčů, ale o vítezi stejně nebylo pochyb. Mlázovice se rozloučily vítězně s touto soutěží a pravděpodobně se fanouškové mohou těšit na soupeře z krajského přeboru (záleží to pouze na ochotě našich hráčů hrát tuto soutěž, právo účasti si vybojovali).


Sestava Mlázovic: Jiří John, Martin Kinčl, Zdeněk Břízek, Milan Dittrich, Tomáš Komárek, Marek Holoubek

Trenér Mlázovic: Jiří John

FOTOGALERIE: Blanka Johnová

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!