Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Měla by obec usilovat o rekonstrukci tenisového hřiště (staré již dosluhuje)?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 1

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Milovníci bílé stopy si letos přišli na své

14. 02. 2017

Perfektní sněhové podmínky a strojově upravená stopa vytvořily letos v okolí Mlázovic běžkařský ráj.

Pokud probíhá klasická zima, jsou Mlázovice pro lyžaře zemí zaslíbenou. Lyžařský vlek v místní části Mezihoří je znám i za hranicemi okresu a jen těžko by bylo možné spočítat všechny, kteří se zde naučili lyžovat. Vždyť tamní sjezdovka poskytuje rozumné podmínky za symbolickou cenu. A lyžař se nemusí trmácet daleko do hor, kde je veden systematický útok na jeho peněženku.

Velmi oblíbenou sportovní činností v okolí městečka je také běh na lyžích. Rozlehlé roviny v kombinaci s mírnými svahy, lesy a vodními toky, poskytují výborné podmínky pro běžkařské vyžití, pro místní hned za obcí. Proto není divu, že se to v zimě v okolí městečka běžkaři jen hemží.

Letos dostal tento sport v Mlázovicích úplně nový rozměr. Kromě pořádné sněhové nadílky se lyžaři,  poprvé v historii, dočkali perfektně upravené strojové stopy. K dispozici bylo několik tras, nejenom v blízkosti Mlázovic, ale i dále směrem na Choteč, Svatojanský Újezd, Konecchlumí, Šárovcovu Lhotu či Mezihoří. Díky spolupráci a propojení jednotlivých upravovaných úseků bylo možné bez přerušení dojet do Lázní bělohradu, Nové Paky a Hořic.

Stopa byla zajištěna díky spolupráci městečka Mlázovice, které zajistilo zapůjčení frézy na běžecké lyžování a spolku Karas, provozovatele mezihořské sjezdovky. Členové Karasu svojí technikou obsloužili zapůjčenou frézu na stopy a vytvořili perfektní podmínky pro všechny nadšené běžkaře. Však si také krásné stopy užívaly desítky lyžařů a lyžařek všech věkových kategorií. Konal se tu dokonce improvizovaný závod. Zkrátka kdo chtěl, užil si letošní zimu, jak se patří.

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!