Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Měla by obec usilovat o rekonstrukci tenisového hřiště (staré již dosluhuje)?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 1

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Zahraniční folklor bavil Mlázovice

24. 06. 2015

V pátek 19. června 2015 od 19 h se na sále Radnice Mlázovice konalo představení dvou zahraničních folklorních souborů. Představení pod názvem „Kudy, kudy cestička“ bylo součástí 41. mezinárodního folklorního festivalu Pod Zvičinou.

Letos do Mlázovic dorazil skvělý slovenský soubor Bystrina z Banské Bystrice a trochu exotická skupina Nikosia z Turecké kyperské republiky. Oba soubory, tolik se od sebe lišící kulturou, jazykem, náboženstvím i odstínem pleti, měli přesto mnoho společného. Vrozený temperament, cit pro hudbu, pestré propracované kroje, ale především úctu k tradicím předků, jejichž umění a odkaz svým vystoupením pomáhají zachovat a předat dál.

Slováci i Kypřané početné mlázovské publikum nadchlo svým tanečním i pěveckým uměním. Pánové mohli oči nechat na sličných tanečnicích a jejich hbitých nožkách, které se pod sukněmi jen kmitaly, však také jedna ze Slovenek byla později zvolena „Miss festivalu“. Dámy si zase užily pohled na vypracovaná těla slovenských i kyperských „ogarů“. Děti obdivovaly například kyperský tanec s plnými skleničkami na hlavách nebo dech beroucí vystoupení se srpy či slovenské křepčení se lžičkami. Na své si přišli všichni a už nyní se těšíme, kdo k nám zavítá napřesrok.

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!