Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Jste spokojeni se službami mlázovické knihovny?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 3

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Vánoční koncert v kostele podpořil „motýlka“ Vanesku

19. 12. 2015

V pátek 18. prosince 2015 se od 18h konal v místním kostele Nejsvětější Trojice jeden ze série Vánočních chrámových koncertů Miroslava Vobořila a jeho přátel.

Období před Vánocemi je na různé kulturní akce velmi bohaté a ještě je třeba stihnout mnoho práce, příprav a nákupů. Přesto existuje v Mlázovicích jedna, na kterou se mnoho lidí těší dlouho dopředu a přijdou „i kdyby trakaře padaly“. A tím je právě tento charitativní koncert. Duchovním otcem a hlavním organizátorem je známý skladatel a hudebník pan Miroslav Vobořil, který během vystoupení hraje na klávesy. Basové kytary se ujal František Vích, dojemné tóny se linuly ze zobcové flétny Lukáše Černého. Andělský zpěv dívčího sboru (Adéla Chudobová, Lucie Krylová, Eliška Sedláčková, Denisa a Kateřina Vobořilovy) doplnil sytý baryton Pavla Jenčovského.

Skvělé výkony hudebníků a zpěváků byly umocněny výbornou akustikou místního kostela. Skladby byly namíchány z různých žánrů – od koled, po melodie z muzikálů až po dojemné písně české i zahraniční. Přidejte si k tomu báječné, vnímavé publikum, které zcela zaplnilo loď kostela, všeobecně rozjitřenou předvánoční náladu a celkovou atmosféru panující ve svícemi osvětleném chrámu Páně. To vše dělá z tohoto koncertu neopakovatelný zážitek.

Akce měla charitativní podtext, neboť výtěžek z dobrovolného vstupného putoval k Vanesce, holčičce trpící vzácnou nevyléčitelnou nemocí motýlích křídel. V Mlázovicích se podařilo vybrat krásných 3400 Kč. Díky.

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!