Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Měla by obec usilovat o rekonstrukci tenisového hřiště (staré již dosluhuje)?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 1

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Vánoční koncert potěšil i pomáhal

18. 12. 2016

V sobotu 17. prosince 2016 se od 17 hodin v mlázovickém Kostele Nejsvětější Trojice konal Vánoční chrámový koncert.

Ve spolupráci s městečkem ho pořádal známý hudebník a skladatel Miroslav Vobořil. Vstupné bylo dobrovolné a jeho výtěžek, který v Mlázovicích dělal bezmála 5 tisíc, šel na pomoc děvčátku Vanesce, která trpí nevyléčitelnou nemocí motýlích křídel.

O čem byly ty pravé Vánoce, než je moderní doba změnila ve svátky konzumu a honby za dárky a uklizeným bytem? Byla to doba pokory, radosti, pomoci bližnímu, setkávání… A právě tyto hodnoty připomněl charitativní Vánoční koncert. Je to krásná, dojemná akce, plná výborné hudby, která navíc pomáhá. Za těch několik let, co se u nás koncert koná, se už stal nedílnou součástí mlázovského Adventu a mnoho místních i okolních si ho nikdy nenechá ujít.

Duchovním otcem a zároveň hlavním organizátorem a producentem je známý hořický hudebník a skladatel Miroslav Vobořil. Ten zároveň během koncertu hraje na klávesy. Doprovodili ho František Vích na basovou kytaru a Václav Tláskal na nejrůznější bicí nástroje. Sólo na zobcovou flétnu zahrál Lukáš Černý. Andělský zpěv nesoucí se chrámovou lodí byl dílem dívčího sboru ve složení Adéla Chudobová, Lucie Krylová, Eliška Sedláčková, Denisa a Kateřina Vobořilovy. Sytým tenorem je pak doplnil zpěvák Pavel Jenčovský, několik písní si zazpíval i letošní host Václav Tláskal.

Zazněly skladby české i zahraniční, filmová hudba, populární písně i tradiční koledy. Jako každý slavný hudebník či skupina, i soubor pana Vobořila už má ve svém repertoáru kusy, které kdyby nezahráli a nezazpívali, nepustí je posluchači snad ani domů. V tomto případě se jedná například o Jdi za štěstím od Karla Svobody, Půlnoční, kterou nazpíval Václav Neckář či Hallelujah od Leonarda Cohena.

Nadšené publikum si také po hodinovém poslechu v promrzlém kostele ještě vytleskalo přídavek. To vše spolu s výší vybrané částky vypovídá o velkém úspěchu tohoto koncertu, který tradičně provází úžasná, až magická atmosféra.  

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!