Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Jste spokojeni se službami mlázovické knihovny?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 3

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Vánoční koncert podpořil dobrou věc

25. 12. 2017

V neděli 17. prosince 2017 se v kostele Nejsvětější Trojice v Mlázovicích konal Vánoční charitativní koncert skladatele Miroslava Vobořila a jeho přátel.

Je nás mnoho, co si už nedovedeme představit předvánoční čas bez tradičního Vánočního charitativního koncertu. Díky přímluvě vedení městečka se tato krásná akce konala v Mlázovicích i letos, i když původně neměla, z důvodu velké zaneprázdněnosti účinkujících.

Pan Vobořil, který koncert aranžuje a hraje na klávesy, přivezl osvědčenou sestavu: František Vích – basová kytara, Zdeněk Novotný – akustická kytara, Jaroslav Vraný – bicí, Lukáš Černý – zobcová flétna, Pavel Jenčovský – zpěv. Nemohl chybět ani dívčí sbor, který nám za léta pořádání koncertů vyrostl z dětských střevíčků do krásy  - Eliška Sedláčková, Lucie Krylová, Kateřina a Denisa Vobořilovy.

Diváci měli možnost vyslechnout skladby nejenom s vánoční tematikou. Stálí hosté koncertů už mají několik písní, bez kterých by interprety snad ani nepustili domů. Nechyběla ani píseň Půlnoční, či Jdi za štěstím a Tichá noc, kterou si broukali už všichni. Potlesk byl dlouhý, jak si vydařené představení zasloužilo. 

Dobrovolné vstupné bude letos věnováno speciální třídě Sluníčko při MŠ Husova Hořice, která se věnuje dětem s kombinovanými vadami. V Mlázovicích se vybralo 4500 Kč, celá částka i s výtěžkem z dalších koncertů v Konecchlumí, Sobčicích a Hořicích činí 48 203 Kč a bude za ni pořízena speciální rehabilitační, poznávací a interakční pomůcka SNOEZELEN. Nezbývá než doufat, že se bude nová pomůcka dětem líbit a zpříjemní jim jejich nelehký úděl.

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!