Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Jste spokojeni se službami mlázovické knihovny?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 3

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Tanečníci vystoupili na sále, poté pokračovali na náměstí

23. 06. 2019

Jedinečná vystoupení folklórních souborů z Mexika a Makedonie potěšila mlázovické publikum.

Díky 25ti leté tradici jsou mlázovičtí diváci zvyklí na vystoupení špičkových folklórních souborů z celého světa. Vždy v půli června do městečka zavítá jedinečná podívána v rámci mezinárodního tanečního festivalu „Slavnosti písní a tanců pod Zvičinou“, který hostí Lázně Bělohrad.

Nejinak tomu bylo i letos. V pátek 21. června 2019 přivítaly Mlázovice umělce z Mexika a Makedonie. Soubor z Mexika, společně se svým hudebním orchestrem, předvedl poutavé vystoupení, které zvedlo ze sedaček všechny přítomné diváky. Vždyť emotivní latinsko-americké rytmy a tance nevidí každý den. Mlázovice se tak zařadily mezi hrstku vyvolených měst, kde se mexický soubor Tierra Mexicanas představil během svého evropského turné. Posuďte sami - Mnichov, Plzeň, Frýdek-Místek, Lázně Bělohrad, Mlázovice, Paříž. Cesta na jiný kontinent je nákladná a časově náročná, proto ji vzdálenější soubory vždy spojují s více akcemi. Za zmínku jistě stojí, že soubor pochází přímo z hlavního města, které leží ve vnitrozemí, vysoko v horách a je jedním z největších měst na světě.

Druhý soubor přicestoval z Makedonie, konkrétně z města Biseri - Ohrid. V jednotlivých blocích se vystřídal s Mexičany a do sálu přinesl úplně jiný žánr. Tance, které Makedonci předvedli, si předávají z generace na generaci a jsou součástí jejich národního dědictví. Soubor byl založen v roce 1975 skupinou nadšenců a postupem času z něho vznikl pravý ambasador makedonských her a písní. Má za sebou bezpočet úspěšných vystoupení jak v Makedonii, tak i v zahraničí.

Tanečníci z Makedonie ukázali neplánovaně svůj temperament ještě jednou. Před nástupem do autobusu spontánně začali hrát a tančit před Radnicí na náměstí. Všechny přítomné strhli k tanci pod otevřeným nebem a ti je nakonec odměnili mohutným aplausem.

 

 

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!