Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Měla by obec usilovat o rekonstrukci tenisového hřiště (staré již dosluhuje)?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 1

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Miletínští ochotníci připluli do Mlázovic s Gulliverem

27. 03. 2016

Divadelní soubor Erben z Miletína zavítal v sobotu 26. března 2016 do Mlázovic, aby tu na sále místní Radnice sehrál svůj nový kus, Gulliverovy cesty.

Obyvatelé městečka mají již několik let po sobě další variantu kulturního vyžití v podobě divadelního představení ochotníků z Miletína. Letos k nám zavítali s nově nastudovanou hrou Gulliverovi cesty. Jak již název napovídá, jedná se o volně zpracované dílo Jonathana Swifta, kterým se inspiroval a pro svůj soubor zpracoval Vladimír Kněžourek.

A tak se cestami Lemuela Gullivera za rozličnými národy světa mohli kochat i mlázovičtí. A že bylo na co se koukat. Souboru se povedlo velmi nápaditě provést diváky jak zemí Liliputů, tak koňských bytostí. A návštěva u obrů, to byla teprve podívaná. Gulliver tančil s Havaiskými kráskami, prchal před loupežníky, popíjel s pistolníky v saloonu, ale především se plavil po moři. Představení bylo ozvláštněno speciálními zvukovými a vizuálními efekty, což jen umocnilo celkový zážitek.

I přes pěkné počasí vybízející k procházce či práci na zahrádce si vystoupení nenechala ujít téměř stovka diváků a svého rozhodnutí určitě nelitovali, jak dokázali soustředěnou pozorností během představení a mohutným potleskem v závěru.

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře
#1 | Iva Kubíčková | 04. 04. 2016 11:26
Chtěla bych pochválit divadelní soubor Erben, který k nám zavítal .Chodím na ně pokaždé když k nám zavítají a řekla bych, že jsou rok od roku lepší. Gulliverovy cesty se jim opravdu vydařily. Odměnou byl velký potlesk plného sálu. Odcházeli jsme s úsměvem na rtech. Rádi bychom přispěli třeba dobrovolným vstupným. Určitě by si ho zasloužili. Díky za příjemné sobotní odpoledne.