Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Měla by obec usilovat o rekonstrukci tenisového hřiště (staré již dosluhuje)?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 1

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Miletínští ochotníci přijeli s pohádkou

25. 03. 2012

V sobotu 24. března 2012 se na sále Radnice Mlázovice konalo divadelní představení ochotnického souboru Erben Miletín. Tentokrát sehráli pohádku Rozum a Štěstí od Karla Jaromíra Erbena.

Také letos měli Mlázovice to potěšení přivítat proslulý divadelní soubor Erben z Miletína. Jeho nesporné kvality byly oceněny například i  25. února 2011, kdy proběhlo vyhlášení kulturních cen jičínského okresu - 15. ročník ocenění Jivínský Štefan. Divadelní soubor Erben se dočkal ocenění za dlouholetou kulturní činnost.

Malí i velcí diváci pohádku doslova hltali a nenechali si z napínavého děje nic uniknout. Rozum a Štěstí se nemohou shodnout, kdo z nich je důležitější. Aby svou při rozsoudili, vsadí se o osud sedláckého synka Janka. Rozum chasníka zavede do služeb pana krále. Tam se seznámí s němou princeznou. Janek princeznu vyléčí z němoty, a za to si ji má vzít za ženu. Ovšem intriky pana rádce jej dostanou místo k oltáři na popraviště. A jak vše dopadlo? No samozřejmě dobře, Janek byl na poslední chvíli zachráněn a mohl se oženit s princeznou, proradný rádce zapuzen. No a Rozum a Štěstí? Ti se udobřili a shodli se, že v životě to nejde ani bez jednoho. 

Herci sklidili zasloužený aplaus a diváci mohli odejít s příjemným pocitem v duši, že zas jednou zvítězilo dobro nad zlem.


Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!