Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice Městys Mlázovice

Anketa

Jste spokojeni se službami mlázovické knihovny?


100bar100 %

bar0 %

Celkový počet hlasů: 3

Používat anketu a komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé. Chcete se registrovat?


Kostelík zcela zaplněn při vánočním koncertě

25. 12. 2014

V sobotu 20. prosince 2014 se od 16 hodin konal v mlázovském kostele Nejsvětější Trojice Vánoční charitativní koncert Miroslava Vobořila a jeho hostů.

Sychravý prosincový podvečer, Vánoce za dveřmi, všichni se choulí doma před televizí. Ale co to? K mlázovskému kostelíku na vršku míří davy lidí. Uvnitř je čeká kouzelná atmosféra a nevšední zážitek. Opět po roce se tu koná Chrámový vánoční koncert, jehož organizátorem a duchovním otcem je hořický skladatel a hudebník Miroslav Vobořil.

Je až neskutečné, jak se zvuk moderních hudebních nástrojů, jako elektrické klávesy či baskytara, do barokního kostela hodí. A co teprve, když se prostorem rozezní něžné hlasy dívčího sboru a sytý tenor sólisty Pavla Jenčovského. Do celkové atmosféry skvěle přispěly i skladby, které na zobcovou flétnu zahrál Lukáš Černý.

Koncert byl poskládán nejenom z koled a typicky vánočních písní, ale zazněly i skladby Sinatry, Lennona, Ulrycha či Abby. Nemohl chybět ani legendární Karel Svoboda se svým Jdi za štěstím. A když zazněla Neckářova píseň Půlnoční, v podání Pavla Jenčovského, jedno oko nezůstalo suché.

Vstupné na koncert bylo dobrovolné a jeho výtěžek bude věnován holčičce Vanesce, která trpí nevyléčitelnou nemocí motýlích křídel. Mlázovičtí jsou velmi štědří a tak Vanesce přispěli nemalým obnosem 4600 Kč.

Diváci si dlouhým potleskem vyprosili ještě malý přídavek a pak už se všichni, naplněni povznášejícím pocitem, vydali do svých domovů. A právě o takových zážitcích by Vánoce měly být.

 

Fotogalerie

Komentáře

Příspívat do komentářů mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud máte zájem psát komentáře, proveďte nejdříve svou registraci.
Vložení komentáře

Dosud nebyly ke článku vloženy žádné komentáře. Buďte první!